1. Evaluarea conținutului cărții

Pentru că scrierile tale te reprezintă, principala noastră preocupare este ca cititorii să beneficieze de varianta cea mai bună a lucrărilor tale.

Asta înseamnă că vom citi cu atenție manuscrisul tău și îți vom prezenta propunerile noastre. Nu ne vom substitui ție, ci doar vom încerca să împărtășim cu tine din experiența noastră.

 1. Urmărirea coerenței, cursivității și fluența frazei

Se referă la transformarea unui manuscris cu potențial, dar neșlefuit într-o carte curată demnă de a fi prezentată cititorului.

 1. Tehnoredactarea lucrării în formatul potrivit

culegerea textului – carte beletristică, roman, carte poezii etc

 • consultanță pentru scrierea și structurarea articolelor, broșuri, cataloage și texte literare
 • inserare diacritice
 • corectură text standard
 • corectură text – ortografie, punctuație, greșeli de gramatică, punctuație, acord gramatical, ordinea cuvintelor, prepoziții, anacoluturi, pleonasme, cacofonii,
 • paginare și așezarea textului în pagină
 • pregătirea cărții în formă grafică pentru tipărit
 1. Realizarea în mod profesionist a unei coperți.

În funcție de dorințele și ideile dumneavoastră, echipa noastră de designeri și graficieni vor crea  un design de copertă personalizat pentru cartea dumneavoastră

 

 1. Alocarea unui număr unic de înregistrare (ISBN; ISSN) și a unui cod unic de bare fără de care cartea nu poate avea acces în librării.

După ce editarea și design-ul coperții au fost finalizate, iar cartea este gata pentru tipar, vom aloca acesteia un ISBN (International Standard Book Number) care este unic la nivel internațional, și un cod de bare ce va ilustra în format GEAN acest ISBN.

 

 1. Înscrierea cărții în catalogul Bibliotecii Naționale a României (CIP)

 Înainte de apariție, cartea ta va fi semnalată prin descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României.

7.Protejarea drepturilor de autor prin contract cu editura

În baza contractului cu editura, vei beneficia protecție în ceea ce privește drepturile de autor. Drepturile de autor sunt reglementate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Acestea protejează, din punct de vedere legal, opera – creație umană. Legea oferă posibilitatea ca acest drept să fie transmis prin cesiune sau moștenire, calitatea de titular astfel dobândită se bucură de protecție juridică, în condițiile legii.

 1. Supervizare procesului de tipărire, legare în format paperback (broșat) sau hardcover (coperți tari)

După ce toate erorile din manuscris au fost corectate și toate revizuirile aprobate au fost implementate, manuscrisul este gata pentru tipar. Supervizăm tipărirea cărții și ne asigurăm de apariția acesteia în cele mai bune condiții grafice.

 1. Distribuția cărții prin rețele de librării, depozite de carte, librării on-line, biblioteci publice, inclusiv site-ul editurii

 

Chiar și cea mai bună carte are puține șanse de reușită dacă nu este prezentă în librării, depozite de carte sau pe site-uri. De aceea ne vom ocupa de distribuția fizică a acesteia prin lanțuri de librării cu care avem contract, sau prin e-comerce, folosind site-ul editurii precum și site-urile specializate de vânzare carte cu care suntem în colaborare.

 1. Înscrierea cărții în competițiile literare naționale sau zonale

 

Pentru promovarea cărții dar și a autorului, ne vom preocupa ca titlurile apărute la Cristian PlusArt să fie prezente la competițiile la care se încadrează din punct de vedere literar.

 

BASIC +

Include pachetul BASIC + serviciile prezentate mai jos.

 1. Evenimente de lansare într-un spațiu adecvat

Cărțile publicate la Cristian PlusArt pot beneficia de evenimente de lansare, în cadrul cărora cartea va putea fi promovată iar autorul să interacționeze în mod direct cu cititorii.

 1. Promovarea în social-media

Așa cum o rețea de distribuție pe scară largă este esențială pentru succesul oricărei cărți, la fel și promovarea adecvată este esențială pentru succesul potențial al oricărei cărți

 

 1. Campanie de promovare in social media 30 de zile.

Fiecare carte și autor vor beneficia de o campanie media plătită timp de 30 de zile.

 1. Conversia cărții dumneavoastră în versiune ePub

 Pe lângă o ediție tipărită, cartea dumneavoastră poate fi disponibilă și în versiunea ePub, disponibilă pentru dispozitivele digitale.